Årets idé – Politisk Kunskapsarena

Samir, Halil och Alina driver UF Företaget Politisk Kunskapsarena med affärsidén att anordna politiska föreläsningar och debatter i Dalarna. Genom mötet mellan unga, politik och näringsliv hoppas man kunna motivera fler till att vilja ta ställning, och målet är att ungdomar med rösträtt i valet 2018 ska få mer kunskap och förståelse för vad partierna står för.

I många fall nekas ungdomsförbund att komma in i skolan, men genom Politiska Kunskapsarenan vill Samir ta ungdomsförbunden direkt till eleverna. Helt kostnadsfritt.

Juryns motivering:
”Valdeltagandet bland unga är oftast lågt, men istället för att skuldbelägga ungdomar fokuserar initiativet på att främja det politiska samtalet och se möjligheter. Spännande att öppna upp för arbete med skolor.”

https://m.facebook.com/Politiska-KunskapsArenan-UF-PKA-1765059427125016/?tsid=0.4535113800251016&source=result