Möllans Basement

Möllans Basement är ett socialt företag som riktar sig till unga i Sverige, huvudsakligen i Malmö.

Att inte få ett jobb efter studenten eller examen kan leda till utanförskap, men genom ett brett kontaktnät av företag samt att lyhört lyssna på vad unga vill skapar man jobbmöjligheter och lösa ett stort samhällsproblem. Man finns på plats där unga är, när unga behöver det som mest. Blandningen av fritidssysselsättning, CV-hjälp och studievägledning – och att man har öppet på kvällar och nätter – gör att man når många av de unga som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Möllans Basement har hjälpt många unga i Malmö och nu vill man ta nästa steg i utvecklingen och spridas runt om i landet.

Juryns motivering:
”Sättet Möllans Basement arbetar med och mot unga är ett exempel som alla borde arbeta efter, att se ungas behov och möta dem på ett innovativt sätt skapar framgång, Möllans Basement är ett föredöme som alla borde ta efter!”

http://socialinnovationskane.se/100-sociala-innovationer-/mollans-basement/