Årets Företag – BLK SKN

BLK SKN är ett nytt och kreativt livsstilsprojekt med rötterna från Göteborg. Inspirerat av nutida streetwear kulturen i Sverige ligger fokuset på svarta kläder med ett tydligt budskap. Det blir en stilren symbol och en del av den nya skandinaviska kulturen.

BLK SKN föddes ur en subkultur och som sen återskapas av samma människor genom bärandet av märket. Dessa har endast på senare tid nått de övre skikten av samhället. Ideologin är att människor som kommer från olika bakgrunder, olika förutsättningar möts på lika villkor utan att dömma någon utifrån utseende, kön, kultur eller religion.

Kärnvärdet i BLK SKN är svarta textilier med en tidlös och minimalistisk design.


Juryn motivering:
”Med ett tydligt budskap och en organisk gräsrotsförankring i subkulturen ser vi att detta företag bryter branchens normer på ett kreativt sätt, de sprider sitt budskap genom personerna som bär märket och kommer in som en outsider.”

https://www.blkskn.com/