StreetSmart UF

Vi är fyra ungdomar från Bromma Gymnasium som driver UF-företaget StreetSmart UF. Vår affärsidé är att designa och sälja hjälmöverdrag för att skapa en coolare och säkrare värld.

Att bära hjälm är som bekant väldigt viktigt, men trots den uppenbara risken, skippar många att använda hjälm. Vi är helt övertygade om att anledningen till största delen handlar om hjälmens utseende. Det är helt enkelt inte coolt att bära hjälm. Därför säljer vi hjälmöverdrag, en slags accessoar man trär över hjälmen för att ändra dess utseende, som passar ex. cykelhjälmar och skidhjälmar.

Vårt företag utgörs av tre grundpelare; Säkerhet och lekfullhet ska bli coolt”. Vi säljer i två kollektioner till två olika målgrupper; dels vår juniorkollektion där småbarnen är användarna och deras föräldrar är köparna. Här erbjuder vi överdrag med djurmotiv samt och kända fiktiva karaktärer.

Dessutom håller vi på att utveckla en serie mer anpassad för övriga där man själv kan designa sina överdrag. Exempel på användning blir 16-20 åringar som åker till fjällen, där man kan köpa matchande hjälmöverdrag, dels för att det är snyggt, dels för att det bidrar till säkerhet, och det är coolt.

Vår vision är att skapa ett samhälle där folk av egen vilja vill använda hjälm. Att nå alla är en omöjlighet på detta UF-år, men vi hoppas att vi kan nå ut till så många som möjligt och skapa en trend. Vi är ett gäng som verkligen hitttat något vi brinner för med entrepenörskap och det vore fantastiskt roligt och behjälpligt om vi blev omtalade i Businesspodden, då många av dess lyssnare kommer att tilltalas av framförallt vår snart kommande kollektion, där man kan designa egna överdrag.

Tillsammans kan vi skapa en säkrare och coolare gata.