Årets Samhällsförbättrare – Fem Fight

Efter en rad våldtäkter under Bråvallafestivalen 2016 började Minna Höggren tillsammans med några vänner prata om vad unga kan göra för att motverka detta om framtiden. Resultatet blev initiativet FEMFIGHT.

Syftet har sedan starten varit att kämpa för ett mer rättvist och mindre sexistiskt samhälle, och att normalisera samtal om jämnställdhet, sex och samlevnad. Idag har FemFight en aktivitetsgrupp med ca 100 aktiva medlemmar, där man bland annat är ute i skolor och träffar unga och pratar om sådant som de annars kanske bara pratar om med sina närmaste vänner.

Juryns motivering:
”Fem Fight är ett klockrent exempel på vad som händer när unga slår tillbaka, utifrån egna erfarenheter och frustration skapas förändring på riktigt!”

https://www.facebook.com/Femfight-1765122487038058/?fref=ts