HANG IT SWEDEN

”Vår affärsidé är att på ett enkelt och stilrent sätt utnyttja mer utrymme i garderober. Med hjälp av vår produkt, som utökar möjligheterna att hänga fler galgar och därmed fler plagg, kan även personer med otillräckliga utrymmen organisera sina kläder på ett effektivt och snyggt sätt.”

Band, klädhängare, HANG IT eller ”häng it”, kalla det precis vad du vill. Men funktionen och designen, den är unik!

Produkten vi erbjuder är ett dubbelvikt band av läderimitation som ökar möjligheterna att hänga in fler kläder i garderoben, utan en extra garderobsstång. Genom att trä ringen som sitter längst uppe på bandet på galgens krok (se bilder via länkar), blir det möjligt att hänga ytterligare en galge i den nedre delen av bandet.

Vi, Lotta Sundberg och Sofie Gustafson, har tidigare drivit detta som UF-företag och har sedan denna höst drivit verksamheten vidare. Efter ett framgångsrikt UF-år har en kontinuerlig efterfrågan av vår produkt bevisat att vår idé fyller ett tomrum i dagens stadigt växande compact-livingsamhälle. Istället för att köpa nya garderober kan man därför använda vår produkt för att kunna hänga in mer kläder på ett enkelt och smidigt sätt. Genom mer utrymme att hänga kläder kan man dessutom undvika tidskrävande moment så som att vika och stryka.

Vi har redan kommit en bit på vägen, men potentialen för att nå ännu längre är väldigt stor. Hittills har vi tillverkat dessa Hang it-band helt själva, vilket är väldigt tidskrävande och tar upp värdefull tid som vi hellre vill lägga på marknadsföring samt försäljning. Vi jobbar därför i nuläget med att hitta någon som kan hjälpa oss med tillverkning i Sverige. Vår vision är att utveckla vår idé ytterligare samt ta fram den i miljövänliga material för att kunna bidra till ett hållbarare samhälle.