Hace

Vi är tre studiemotiverade elever på Viktor Rydbergs Gymnasium som alla vill jobba mot en mer hållbar framtid. Därför har vi tagit fram ett nytt produktionssätt av Mobilskal med ett hållbart material och ett stilrent design som är originellt med inspiration av naturen och den moderna kulturen.

Företagets vision är att arbeta mot ett plastfritt samhälle och med vårt skal hoppas vi att vi kan bryta trenden att människor köper platsskal. Vi använder oss av Hampa-filament som innehåller hampa och PLA (plast gjort utav plantor som är biologiskt nedbrytbart). Filamentet är därmed biologiskt nedbrytbart och förnyelsebart. Skalen kommer vi själva ta fram med hjälp av en 3D-printer. 3D skrivaren ska var en metafor för det framtida samhället.

Just nu är vi unika på marknaden med vår produkt. Vårt hampa-skal är det enda på marknaden som är gjort utav 100% förnybart material och som inte innehåller något plast alls. Detta gör att vi har möjligheten, att utan konkurrens, utvecklas som företag. Vi har då möjligheten till att, precis som vår affärsidé lyder, vara med i startskottet mot ett plastfritt samhälle, och sedan utvecklas därifrån.