Break The Box

Hej jag heter Nadine! Jag går nu första året på gymnasiet. Skolan har aldrig riktigt varit min grej. Jag känner att undervisningen inte passar mig och lär mig inte så mycket, sen är det jag som får skit av mina lärare för att det skulle vara mitt fel att jag inte förstår och inte hänger med. Hur kan det vara det?

Jag vet att jag inte är ensam som elev att känna såhär att man inte passar in i skolmallen, i den där ramen. Alla lär sig inte och tänker inte på samma sätt och det är bra! Jag vill att vi tar vara på detta och “Break The Box”!

Min idé är att erbjuda ett skolpaket till skolor där det ingår en föreläsning för både elever och lärare om hur det är som ung att gå i skolan med alla krav, om att passa in när man är lite annorlunda, inlärning och olika metoder som funkar för olika människor. Test material där elever får pröva på att lära sig saker på olika sätt, för att sen lära sig hur dem själva lär sig bäst. Stöd och hjälp för lärare att utveckla sin pedagogik och hur man kan göra undervisningen roligare.

Jag vill sätta ihop en projektgrupp med pedagoger och unga som själva har idéer och synpunkter på inlärningen i grundskolan för att framställa ”skolpaketet”. Även framställa en app med olika funktioner beroende på vem du är och vilket stöd just du behöver för att klara av vardagen.

Skolan är väldigt viktig att vi börjar ta tag i och förbättrar och skapar diskussioner kring. Och nu kanske några kommer tänka vad vet hon, hon är bara ett barn, va kan hon göra? Ja och det är väl precis rätt att ett “barn” som lever i den världen pratar om det istället för vuxna som inte ens är där och inte förstår utan att det är dags att de måste lyssna och lära nu och få dem att öppna ögonen för nya sätt att lära sig än att bara sitta stilla och läsa i en bok. Det är dags att göra något åt all psykisk ohälsa, alla med olika diagnoser som inte känner sig värdefulla och alla som inte tycker om att gå i skolan!

Resultat Folkets Röst: 2 Likes