Healthgoing

Jag heter Felicia Provender och jag kan från år 2017 titulera mig som utbildad hälsocoach. Genom min utbildning har jag fått erfarenhet om de svårigheter som människor möter när de ska göra hälsosamma val, och det viktigaste är att de får rätt information snabbt och enkelt, så att motivationen upprätthålls.

Utan förkunskaper kan det vara svårt att hitta pålitlig information om mat och träning, speciellt om du likt majoriteten skulle önska recept eller träningsövningar som passar dina önskemål.

Det gav mig idén om Healthgoing, som med några klick låter dig individanpassa recept- och träningsförslag genom ett välutvecklat filter. På receptsök kan du bland annat välja och utesluta ingredienser, ta hänsyn till allergier eller varför inte till hur lång tid det ska ta att laga?

Träningssök fungerar likadant, men där väljer eller utesluter du kroppsdelar istället och har möjlighet att ta hänsyn till eventuella skador.

Healthgoing är en portal och länkar därför vidare till grundkällorna, vilket gör att Healthgoing inte konkurrerar med andra sidor då de fortfarande kommer få sina besök. Alla källor är dessutom kvalitetsgranskade och får en certifiering för att visa deras tillförlitlighet.

Sedan starten i juli 2016 har Healthgoing fått flera samarbeten med tillförlitliga och granskade källor, med en nuvarande användartillväxt där vi dubblerar antalet varje månad.

Intresset för Healthgoing har utöver detta också medfört en regional vinst av Douglas Lithborns minnesstipendium, samt en topp 10-placering av 80 deltagare i sin första internationella pitchtävling.

Visionen är att Healthgoing på ett enkelt och säkert sätt ska göra det enklare för individer att göra hälsosamma val oavsett bakgrund, förutsättningar och mål.

Healthgoing är redo att växa med fler samarbeten och utöka teamet med kompletterande kompetenser som programmering, så att Healthgoing kan fortsätta utvecklas i takt med ökat antal användare.

Att vinna tävlingen Sveriges ungdomsentreprenör hjälper Healthgoing ta nästa steg!

Resultat Folkets Röst: 426 Likes