Engagemang Stockholm

Ibland känns det som om det aldrig har funnits så många olika fina ideella initiativ som så få vet om. Med informationsprojektet Engagemang Stockholm vill jag hjälpa barn, ungdomar och vuxna att hitta till Stockholms ideella föreningsliv. Vill du göra skillnad för nyanlända, barn som far illa eller påverka miljöpolitiken tillsammans med likasinnade? Är du ung tjej och vill åka på ett helt gratis sommarläger med fokus på att stärka din självkänsla? Genom en karta över möjligheter till engagemang och korta bloggpresentationer är tanken att ditt sökande ska bli enklare. Idén kläcktes när jag själv deltog i ledarskapsprogrammet Mpower och insåg hur unikt Frivilligsverige är och hur mycket stöd vi unga (och vuxna) kan få om vi bara vet vem vi ska vända oss till.

Förutom att visa alla barn och vuxna vilka möjligheter som finns till för dem så är en annan mening med projektet att minska utanförskapet, den ensamhet och isolering som jag känner blir allt vanligare i vårt digitaliserade samhälle. Vissa av oss växer upp i utanförskapet och behöver hjälp att hitta vägar in i samhället. Just därför ligger lite extra fokus på att synliggöra alla fantastiska organisationer som hjälper unga att växa och utvecklas. Föreningarna och projekten som finns med är politiskt, religiöst och etniskt obundna just eftersom tanken är att vem som helst ska vara välkommen att bli medlem. Målsättningen är att det även ska finnas information, guider och tips riktade till de som vill starta egna ideella projekt eller föreningar.

Hemsidan är helt nystartad och inte på långa vägar färdigutvecklad! Jag vill ändå dela med mig av den första versionen för att ge en bild av idén och förhoppningsvis bli nominerad och få hjälp att utveckla projektet.

Resultat Folkets Röst: 32 Likes